Historien om Breville

En stund med Breville

På Breville tycker vi att man ska unna sig det lilla extra i livet. En stor kopp kaffe, våfflor på en vardagsmorgon eller bara ta sig tid att njuta av det goda. Här har du en stor variation av innovativa premiumprodukter för köket. Breville förgyller din stund i vardagen, och har så gjort sedan 1932. 

Hur radioapparater blev köksmaskiner

Breville har länge varit synonymt med köksapparater – men något du kanske inte visste är att man på tidigt 30-tal startade upp sin verksamhet med att tillverka radioapparater. Grundarna var två australiensare vid namn Bill O’Brien och Harry Norville – som la ihop sina efternamn för att skapa Breville.

Under andra världskriget gick man över till att tillverka metalldetektorer och sedan tv-apparater under 50-talet. Man producerade därför all möjlig teknik innan man på 60-talet gick över till att utveckla tidiga modeller på de köksapparater vi ser idag. 

Under 70-talet gjorde man stora genombrott då man lanserade världens första smörgåsgrill och senare Australiens första matberedare. Idag har Breville över 100 aktiva patenter och har vunnit över 40 internationella priser för sin innovation, design och teknik.

Sedan 80-talet är Breville uppdelat som två varumärken – Ett som verkar i Europa under koncernen Newell och ett under BRG i resten av världen.