Rotisserie Döner Kebab

Traditionellt Döner kebabkött kan vara fett och oljigt, oftast ingår extra fett kött eller tillsatt olja i receptet. Utan att kompromissa med smaken har vi tagit bort eventuellt extra tillsatt fett och använt en köttfärs med bara 20% fett. 

För 6-8 portioner

 • 1 kg köttfärs (helst lamm)
 • 3 tsk malen spiskummin
 • 3 tsk mald koriander
 • 2 tsk torkad oregano
 • 1½ tsk salt
 • Malen svartpeppar
 • 1 stor lök, skuren i fjärdedelar
 • 3 vitlöksklyftor

Så här gör du:

 1. Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt spiskummin, koriander, oregano, salt och en rejäl malning av färsk svartpeppar. Blanda väl så att kryddorna blir jämnt blandade.
 2. Låt stå i 30 minuter så att kryddorna får ge maximal smak. (detta kan också göras 24 timmar före tillagning, täck skålen och ställ in i kylen över natten.)
 3. Lägg löken och vitlöken i din matberedare och mixa tills det är slätt.
  Tillsätt köttet, jag gjorde detta i 2/3 omgångar för att säkerställa att det fick plats att bli jämnt blandat. Lägg det blandade köttet i en stor skål efter varje process. (Att blanda köttet är viktigt för denna typ av recept, eftersom detta ändrar konsistensen till ett slätt kebabkött). Ge köttet en sista mix i skålen för att säkerställa en jämn smak.
 4. Riv 2 remsor av folie, dessa måste vara ungefär 50 cm långa.
  Se till att du har lite utrymme runt dig och att du har samlat ihop ditt Rotisserie-spett och gafflar.
 5. Lägg en bit av din folie på din arbetsyta, längs med den. Lägg den andra biten över toppen, ungefär en tredjedel över. Lägg ditt kebabkött på folien på längdkanten närmast dig, lämna ett par cm fri och forma till en stor korvform som inte är större än Rotisserie-staven.
 6. Håll rotisseriet på längden, tryck ner detta på kebaben tills det är ungefär genom mitten av köttet, forma köttet runt det så att du bara kan se de två ändarna.
 7. Fäst gafflarna på varje ände och fäst med skruvarna. Gafflarna ska vara helt inbäddade i köttet. Samla upp kanten på folien och rulla över kebaben en gång, så att köttet täcks.Håll spettspettet i varje ände genom folien, rulla igen i folien och tryck försiktigt på änden av stången för att omsluta köttet tätt till en stor korvform. Kläm ihop båda ändarna för att dra åt folien.(Detta ska ska kännas väldigt säkert)
 8. Skär bort överskottsfolien från grillspettstavarna på båda sidor för att säkerställa att du har ändarna exponerade eftersom detta är vad som behövs för att passa in i grillspettets ugnsfunktion. Inget kött ska exponeras i detta skede.
 9. Värm ugnen på köttinställningen 160grader, justera tiden till 75 minuter.
 10. Sätt in kebaben försiktigt i den varma ugnen med hjälp av rotisseriets hanteringsgaffel, se till att Rotate-knappen är vald och låt det tillagas. (detta kommer att säkerställa att din kebab tillagas jämnt).
 11. När tiden har gått ta försiktigt ut den tillagade kebaben från ugnen och lägg den på en tallrik. Ta försiktigt bort folien.
 12. Justera köttinställningen till 200 grader med en tid på 10 minuter och låt ugnen förvärmas.
 13. Lägg tillbaka kebaben i ugnen för att bryna.
 14. När du är klar, ta försiktigt bort kebaben och när den är tillräckligt kall för att hantera, ta bort gafflarna och stången.
 15. Servera, tunt skivade i några varma tunnbröd med en mängd av våra serveringsförslag.